Graafinen suunnittelu

Logot ja visuaaliset ilmeet

Logo on yrityksesi visuaalinen tunnus, joka kertoo asiakkaalle, mistä yrityksessäsi on kysymys. Hyvä logo on yksinkertainen, selkeä, luettava ja toimii sekä suuressa että pienessä koossa. Mielestäni parhaimmat logot ovat hyvällä tavalla visuaalisesti monimerkityksellisiä.

Visuaalinen ilme koostuu logon lisäksi muun muassa yrityksen käyttämästä fontista, värimaailmasta ja muotokielestä, joka toistuu yrityksen kaikessa viestinnässä. Visuaalisen ilmeen johdonmukainen käyttö auttaa asiakasta yhdistämään yrityksesi viestinnän tarjoamiisi palveluihin.

Suunnittelen sinulle logon ja/tai visuaalisen ilmeen, joka viestii asiantuntemustasi ja herättää luottamusta kohderyhmässäsi. Suunnittelun tärkeä lähtökohta on ymmärtää

  • millaisia palveluita tarjoat, 
  • millainen on kohderyhmäsi, 
  • mitkä ovat arvosi ja 
  • millaisia mielikuvia haluat yleisössäsi herättää.

 

Siksi kaikki visuaalinen suunnittelu lähtee yhteisestä palaverista, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi livenä, Teamsilla tai puhelimitse, joskus myös sähköpostien vaihtona.

Sulkavan lukiolaisten yrityksen Sulkavan Lumo Oy:n logo, 2018

Pop up -ravintola KauHan logo, 2019

Markkinointi- ja mainosmateriaalit

Tarvitsetko käyntikortteja, esitteitä, julisteita, roll-upeja, lehtimainoksia, bannereita tai kuvia nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan? Ammattitaidolla tehty markkinointimateriaali erottaa sinut kilpailijoista, herättää asiakkaan mielenkiinnon, antaa ammattitaitoisen vaikutelman ja tuo uskottavuutta.

Suunnitellessani markkinointi- ja mainosmateriaaleja otan huomioon olemassa olevan visuaalisen ilmeen. Ellei sinulla ole sitä ennestään, suosittelen sellaisen laatimista.

Julisteita: Maarianvaaran Kesäteatterin mainosjuliste, 2022 (valokuva ja kuvankäsittely: Asmo Raimoaho) ja Kaipola Rokkaa ja Rollaa IV -tapahtuman juliste, oma kuvitus, 2017

Kirjojen ja lehtien taitto

Onko sinulla kirjan käsikirjoitus läppärisi uumenissa mutta ei aavistusta, miten saattaa se paperisivuille kansien väliin? Tai tarvitsetko julkaisullesi taittajaa?

Julkaisun taitto eli tekstien ja muun sisällön sommittelu ja muotoilu on yksi julkaisun tärkeimmistä työvaiheista. Hyvin tehty ulkoasu – oli kyse sitten kirjasta, lehdestä tai muusta julkaisusta – kutsuu lukijaa tutustumaan siihen, mitä se pitää sisällään. Ammattitaitoisen taittajan jäljiltä julkaisu ei pelkästään näytä hyvältä, vaan se on myös helppo lukea.

Tarjoan kaikenlaisten julkaisujen taittopalvelua. Taittotyössä lähtökohtani on julkaisun luettavuus sekä houkuttelevuus – myös se, että ulkoasu viestii vahvasti samaa asiaa, mistä julkaisun sisällössä on kyse. Jos julkaisulla on jo graafinen tyyli olemassa, pystyn ammattitaidolla noudattamaan valmista ulkoasua. Taittamisen lisäksi suunnittelen myös muun muassa kirjan kansia.

Elävän veden virrat -kirjan taitto, 2017

Nuotta -lehden taitto, 2007-2017