Kuvittaminen

Lehtien ja kirjojen kuvitukset

Kuvittaminen on tarinankerrontaa, mielikuvan välittämistä, huomion ja tunteiden herättämistä sekä havainnollistamista: kuva esittää helposti saman asian, jonka esittäminen sanoin voi vaatia hyvinkin pitkän tekstinpätkän.

Kuvittajana olen omimmillani ihmis- ja eläinhahmojen ilmeiden ja eleiden kuvaamisessa. Osaan myös luontevasti yhdistää verbaalista ja kuvallista ilmaisua. Piirrän useimmiten kuvat tussilla ja väritän ne joko kuvankäsittelyohjelmassa tai vesi- ja puuväreillä.

Jos etsit eloisaa kuvitusta kirjaan, lehteen tai muuhun julkaisuun, voisimme ehkä tehdä yhteistyötä. Ota siinä tapauksessa toki yhteyttä.

Kun pupusisko kuoli (2020) ja Kun pupusisko sairastui (2017) -kirjojen kuvitusta. Kirjojen tarina: Pirja Kiema

Kuvitukset erilaisiin painotuotteisiin, nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan

Nykymaailmamme on hyvin visuaalinen. Sosiaalinen media tulvii toinen toistaan tyylikkäämpiä kuvia. Kuvista suurin osa on valokuvia, mutta mukaan mahtuu toki piirroskuviakin. Mitäpä, jos erottuisit porukasta tuottamalla someen piirrettyä sisältöä?

Jos piirroskuvista koostuva somekampanja voisi olla juttusi, autan sinua toteuttamaan sellaisen. Kysy tarjousta!

Raamatun aikajanakuvitukset Raamatunlukijain liitolle, 2022

Roope Repolainen ja Siru Siili -sarjakuva, julkaistu Vinkki -lehdessä 2016-2020

Sarjakuvat

Sarjakuvassa joukko peräkkäisiä kuvia muodostaa yhtenäisen tarinan. Voisiko sarjakuva olla muoto, jolla esität esimerkiksi yhteisösi vuosikertomuksen, toimintasuunnitelman tai arvot? Tai kerrot asiakkaalle tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta?

Kortit

Kortti on enemmän kuin pelkkä paperinpala: se on viesti, joka kertoo tarinaa sen lähettäjästä ja saajasta. Perinteinen kortti erottuu edukseen median aikakaudella. Se ei häviä, kun sähköt katkeavat tai netti pätkii. Sen voi kehystää pieneksi tauluksi, se toimii kirjanmerkkinä ja sen voi kiinnittää magneetilla jääkaapin oven muistutukseksi siitä, että on joku, joka välittää.

Jos mielessäsi on idea korttisarjasta, mutta toteuttaja puuttuu, olethan yhteydessä. Tekemiini kortteihin pääset tutustumaan osoitteessa pikkuihme.fi (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Taitopaja Pikku Ihmeen julkaisemia kortteja vasemmalta lähtien: esimerkit Kyllä Jumala -korteista, Tiainen ja Kuningas -joulukorteista ja soutajakorteista